BuentingSport bestaat 70 jaar, feest bij het familiebedrijf

Het familiebedrijf BuentingSport in Amstelveen bestaat al sinds 1953 en viert in oktober het 70-jarige bestaan. Inmiddels staat Carrol Buenting, de dochter van de oprichters, aan het roer van deze gezellige en kleinschalige sportschool. Niet alleen haar moeder Elly is nog nauw betrokken, ook dochters Robin (20) en Jamie (16) werken inmiddels een aantal uren mee in het bedrijf.
Een rijke geschiedenis
BuentingSport kent een rijke geschiedenis. Oprichter Cees L. Buenting begon in Amstelveen als zwemleraar, maar vanwege zijn passie voor sport was hij op zoek naar een klein zaaltje om sportlessen te geven. Deze vond hij, vlak bij het toenmalige zwembad aan de Badlaan in Amstelveen. Cees L. Buenting begon in 1953 met boksen, yoga, badminton, zwangerschaps- en kleutergymnastiek, judo en jiu - jitsu. Uiteindelijk werd de zaal aan de Badlaan te klein. In 1968 verhuisden ze naar een nieuw pand aan de Acacialaan in Amstelveen zuid, waar BuentingSport tot de dag van vandaag te vinden is.
Kleinschaligheid als kracht
‘Een kleinschalige sportschool zien we natuurlijk steeds minder in Amstelveen. Het zijn vooral de grote sportscholen die overheersen’, vertelt Carrol. ‘Wij vinden het bij BuentingSport heel erg belangrijk om persoonlijk te blijven. Zodat we mensen bij naam kennen en ze goed kunnen begeleiden. Naast een gym, creëren we graag een verenigingsgevoel voor alle leeftijden.’
Sociale aspect en ongedwongen sfeer
Zodra je de sportschool binnenstapt, merk je het gelijk. Hier komt men naast het sporten ook voor het sociale aspect. Bij BuentingSport heerst een gemoedelijke en ongedwongen sfeer, zijn er geen wachtrijen voor de fitnesstoestellen en zijn de (kort lopende) abonnementen flexibel aan te passen. Zij gaan voor kleinschaligheid en sporten in een gezellige en ontspannen sfeer. Na het sporten wordt er vaak afgesloten met een heerlijk kopje koffie. De uitnodigende bank met boeken en tijdschriften zit na een groepsles regelmatig vol en creëert de huiselijke sfeer. En dat werkt. ‘We hebben leden die al 40 jaar lid zijn” vertelt Elly trots.
Gezelligste sportschool
Ze noemen zich niet voor niets de gezelligste sportschool van Amstelveen. De sportschool is in trek bij een breed publiek. Van 80-plussers die al jaren komen sporten tot kleine kids (vanaf 4 jaar) en de jeugd die verschillende lessen kan volgen. Van generatie tot generatie zijn ze hier te vinden.
Grootste aanbod lessen voor de jeugd
BuentingSport heeft als enige sportschool in Amstelveen het meeste aanbod jeugdsporten onder 1 dak. De helft van de leden is dan ook onder de 18 jaar. Van breakdance, streetdance en hiphop tot judo, jiu- jitsu en kickboksen. Judo (vanaf 4 jaar) blijft populair, maar het laatste jaar is onder de jeugd (van 12 tot 15 jaar) tienerfitness nu ook erg populair. Iedere dag is er een uur tienerfitness onder begeleiding van 1 van de fitnessinstructeurs. ‘Gymmen is op dit moment erg populair onder de jeugd’, vertelt Carrol.
Probeer gratis proeflessen, voor jeugd en volwassenen
‘Met BuentingSport hebben we iets unieks neergezet’, vervolgt Carrol. ‘Tegenwoordig heb je veel sporten apart. Een yogastudio, een boksschool, een fitnesscentrum. Hier hebben we verschillende activiteiten gebundeld op een plek. Alle lezers zijn welkom om gratis verschillende lessen te proberen. Ook heeft BuentingSport als enige sportschool de “niet goed, geld terug garantie”. Ben je lid geworden dan kan je binnen 30 dagen je abonnement per direct stop zetten als blijkt dat je toch niet de juiste keuze hebt gemaakt. Je krijgt dan gewoon je geld terug. ‘Want ze streven naar super blije leden. Iedere dag weer’, aldus Carrol.

BuentingSport team Amstelveenz

BuentingSport
Acacialaan 18
1185 RE Amstelveen
020 641 4729
www.buenting.nl