Vogelvlotjes weer klaar voor de lente

De vogelvlotjes (met huisje) en floatlands (met vooral beplanting) in onze wijk hebben weer een onderhoudsbeurt gehad. Ze zijn weer klaar voor de lente en vooral voor het broedseizoen. Ale vlotjes zijn nagelopen. Ze zijn schoongemaakt en kapotte onderdelen zijn vervangen. De wilgen die op de vlotten groeien zijn gesnoeid zodat ze niet te groot worden. De vlotjes zijn al zeven jaar een vertrouwd beeld in de wijk. Veel wijkbewoners genieten van deze kleine, drijvende stukjes natuur en de vogels die hierop broeden.


37bc6bee 4ceb 45ba 8530 61f6cfb0788c

63b96c1d e64f 4062 b958 e709962a1724

984dc030 d178 4e5b ae9d 6a1e519e2020

b1a4890e 22c4 4ddf b5b3 acfe96ad78e9

df96ad72 dd2a 458c aed6 d76f3e7fe340

IMG 0006

 

Doe mee met World Cleanup Day op 17 september a.s. met het Platform Keizer Karelpark

Zoals we voorheen al eerder deden nemen we ook dit jaar weer deel aan de World Cleanup Day.
Op zaterdag 17 september tussen 10.45 en 11.00 verzamelen we bij de Ateliers 2005 aan de Van Weerden Poelmanlaan.
Daarna kan iedereen op stap met of zonder een Zwerfie Bingokaart.
Wij zorgen voor de spullen, zorgen jullie voor gezelligheid en een schone buurt samen met ons?
Tot ziens op zaterdag?

Cultuur Kabaal in Keizer Karelpark

Meer informatie:

 

MINI-Symposium Een nieuwe kijk op eenzaamheid 26 september

Uitnodiging MINI-Symposium Een nieuwe kijk op eenzaamheid

Eenzaamheid is vaak een bron van veel andere problemen. Daarom verdient het meer aandacht. We willen tot een breed gedragen aanpak komen. Wethouder Marijn van Ballegooijen opent deze bijeenkomst, daarna laten we een specialist aan het woord. Mis het niet!

Ontmoetingscentrum Noordam Noorddammerweg 1 Amstelveen

Datum: maandag 26 september

Inloop vanaf 14:30

Start programma 15:00 uur

Einde 17:00 uur Napraten tot 18:00 uur (vrijblijvend)

Meer informatie:

 

De Buitenspeelbus komt weer in Keizer Karelpark

Buitenspeelbus zomer 2022 A4De Buitenspeelbus teams rijden in de zomervakantie met de bussen door Amstelveen en blijven 1 week lang op één plek staan.

Wat kan je doen?
Elke bus heeft verschillende sport -en spelmaterialen bij zich. Denk hierbij aan; straathockey, voetbal, volleybal, tennis, skaten, frisbee, space scooters, stepjes/wave boards etc. In sommige wijken zijn er zelfs extra activiteiten, zoals clinics van verschillende verenigingen.


Voor wie is de Buitenspeelbus?
Voor ieder kind dat het leuk vindt om buiten te spelen! Kun je zelfstandig maar ook samen met andere kinderen spelen en zit je op de basisschool? Kom meedoen!

Waar en wanneer kun je ons vinden?|
Maandag tot en met donderdag van 14.30 – 17.30 uur & 19.00 – 21.00 uur

Week 1: 18 tot en met 22 juli 2022

Keizerkarelpark (Badjes Dr. Plesmansingel)

Week 3: 15 tot en met 19 augustus 2022 

Keizerkarelpark (Badjes Dr. Plesmansingel)

Meer informatie

Kick boksen voor vrouwen-in-de-wijk

Een unieke kans om kennis te maken met deze sport!

kickboksenOp vrijdag 24 juni start een bijzondere cursus op een unieke locatie: kickboks lessen in de Ateliers 2005. Kunst en Kickboks?

Het kan in de wijk Keizer Karelpark. Niet iedereen is ‘klaar’ om met al haar imperfecties en onzekerheden naar de Sportschool te gaan, daarom brengt het Platform KKP het kickboksen naar de vrouwen toe! Lekker dichtbij, lekker laagdrempelig , onder begeleiding van kickbokser Carola Meijer en lifestyle coach Diana Julio.
“Als kickboks trainer, heb ik gezien hoe veel vrouwen weerbaarder worden en groeien in hun zelfbeeld. Daarom bieden we kick boks in-de-wijk aan, om ook vrouwen te motiveren voor wie de sportschool een drempel te hoog is.”, zegt Carola Meijer. “Net zo belangrijk als het kickboksen zelf en de kennismaking met deze sport, is het koffiemoment achteraf.” vervolgt Diana Julio, “Het samen sporten maakt soms emoties of gedachten vrij, waar we ook ruimte aan willen geven”.

Het Platform Keizer Karelpark, een aantal wijkbewoners die begaan zijn met onder andere natuur en cultuur in de wijk, organiseert deze activiteit.

Wat                      -             Kickboks voor vrouwen + koffiemomentje

Wie                       -             Carola Meijer en Diana Julio

Waar                    -             Ateliers 2005, van Weerden Poelmanlaan 4 (ingang Farmanlaan)

Wanneer             -             Vrijdag van 12.30 tot 14.00 uur

Opgeven bij        -             Lia van Egmond (wijkplatform Keizer Karelpark) 06-46192292 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Waarom              -             Niet iedereen is ‘klaar’ om met al haar imperfecties en onzekerheden naar de Sportschool te gaan, daarom brengt het Wijkplatform het kickboksen naar u toe! Lekker dichtbij, lekker laagdrempelig en onder begeleiding van kickboxer Carola en lifestyle coach Diana Julio. “Als kickboks trainer, heb ik gezien hoe veel vrouwen niet alleen weerbaarder werden maar ook groeiden in hun zelfbeeld. Daarom willen we nu vrouwen bereiken voor wie de sportschool een drempel te hoog is.”, zegt Carola Meijer. “Net zo belangrijk als het kickboksen zelf en de kennismaking met deze sport, is het koffiemoment achteraf.” vervolgt Diana Julio. "Voor vragen meer ook voor de onderlinge band."

 

Zomer Plein Feest 2 juli

Wijkfeest Keizer Karelpark: gratis toegankelijk feest dat alle inwoners van de wijk Keizer Karelpark – jong, oud, arm, rijk, statushouders en expats – samenbrengt. Iedereen wordt uitgenodigd in Ateliers 2005 om samen kennis te nemen van nieuwe ideeën, niet alleen over kunst, maar ook over onderwerpen als duurzaamheid.

TJBS21921

benefiet concert voor armoedebestrijding

FGPZ68061

Opening ontmoetingslokaal SAKB 28 mei 2022

posterOpeningOntmoetingLokaal

 

 
Op 28 mei a.s. wordt het SAKB OntmoetingsLokaal aan de Ouderkerkerlaan in Amstelveen officieel geopend. Tijdens deze dag is er een gevarieerd programma vanaf 11.00 uur.
Het complete programma is te vinden op de site van de SAKB

11 parken tocht

NKXO29721

Wijkfiets Keizer Karelpark in gebruik genomen

Op Koningsdag 27 april 2022 werd de wijkfiets voor Keizer Karelpark overhandigd aan sociaal beheerder van de Buurtkamer KKP, Elwin Lindeman. De wijkfiets is een cadeau aan de wijk, ontstaan in een duurzaam samenwerkingsproject tussen het Platform Keizer Karelpark en het Repaircafé Elsrijk. Ambassadeur van het platform, Lena, bood de fiets namens het platform aan.
Elwin Lindeman gaat de fiets samen met een collega van Participe beheren en geeft deze tijdelijk te leen aan minder draagkrachtige personen uit de wijk die de fiets nodig hebben.
De fiets komt in de stalling van het MOC te staan.

 HJAC0749

Een wijkbewoner versiert de wijkfiets, die hierna wordt aangeboden aan de wijk op het MOC aan de Lindenlaan.

YHLW9354

Belangstellenden nemen een kijkje.

LYMO7583

5 mei viering in KKP

5 mei kkp

11 Parkentocht voorjaar 2022 in KKP

11 parkenKen jij de historie van je wijk?

Vergroot je kennis over de geschiedenis van je eigen stad, buurt en straat. Wandel mee met de 11 Parkentocht voorjaarseditie 2022. Langs de gekozen routes staan op een aantal plaatsen historische panelen. Hier stoppen we en verdiepen ons in de historie van Amstelveen en wandelen vervolgens weer verder.

Professionele begeleiding

Er wordt gelopen onder professionele begeleiding. De wandelingen duren ongeveer 45 minuten.

Dinsdag 10 mei 10:00 – 11:00 uur Keizerkarelpark start- en eindpunt Kastanjelaan 21
Kosten: € 1,50 per wandeling

Meer informatie

Mieke Regelink
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
088 – 8585104

Organiseer nu ook een buurtbarbecue of buurtborrel met een bijdrage van het platform

bbqHet barbecue-seizoen komt er weer aan en dus is er ook gelegenheid om met de buurt een barbecue, borrel of wijkfeest te houden.
Buurtbewoners die een activiteit organiseren die de onderlinge samenhang versterkt, kunnen een (kleine) bijdrage aanvragen bij het platform Keizer Karelpark. Het gaat dan bijvoorbeeld om een buurtbarbecue, een buurtborrel of een andere activiteit die ervoor zorgt dat wijkbewoners elkaar kunnen ontmoeten.
Als u een activiteit heeft waarvan u denkt dat deze in aanmerking komt, dan kunt u contact opnemen met het platform Keizer Karelpark via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..