Doe jij mee aan het NK Tegelwippen?

amv tegel eruit groen erin 2022Ook dit jaar biedt de gemeente Amstelveen een gratis tegelophaalservice aan voor alle inwoners van Amstelveen. Met deze service wil de gemeente inwoners aanmoedigen tegels in de tuin te vervangen voor groen. Daarom doet de gemeente dit jaar ook mee met het NK Tegelwippen. Van april t/m september worden de tegels van Amstelveners gratis opgehaald als ze hun tegels vervangen voor groen. Gedurende het NK worden in heel Nederland zoveel mogelijk tuinen groen om zo wateroverlast te voorkomen, koelte te bieden in tijden van hitte, water vast te houden bij droogte en de leefruimte voor planten en dieren te vergroten. Bovendien is een groene leefomgeving goed voor het welzijn.

U haalt tegels uit uw tuin om plaats te maken voor groen. Wilt u gebruik maken van de gratis ophaalservice? Meld u zich dan hier aan*. Ook als u een geveltuintje heeft aangevraagd of gaat aanvragen kunt u gebtuik maken van deze service.

Na het aanmelden ontvangt u een bevestigingsmail. Aanmelden kan tot uiterlijk de woensdag voorafgaand aan de ophaaldag. Alleen tuintegels worden opgehaaldm dus geen ander (tuin)afval. Vanaf zaterdag voorafgaand aan de ophaaldag om 16.00 uur tot uiterlijk 7.30 uur op de ophaaldag kunnen de tegels op de dichtstbijzijnde straathoek worden gezet.

De tegel ophaalservice vindt voor heel Amstelveen plaats op de volgende maandagen:

23 mei, 13 juni, 27 juni, 11 jul, 15 augustus, 5 september en 19 september.