Bewonersavond Buurt-app Buurtpreventie

wijkbijeenkomst whatsapp 1 002

Bewonersavond Buurt-app Buurtpreventie

Meer dan twintig geïnteresseerden zijn gekomen op de bewonersavond over veiligheid in de wijk door Buurt whats-appgroepen. Onze wijkagent JP was degene die ons daartoe de aanzet gaf. Hij kreeg veel vragen en had zoals altijd ook wat te vertellen: “Natuurlijk vindt de politie het ook heel handig dat er hier en daar camera’s hangen! We maken, indien nodig, dankbaar gebruik van de informatie die we daarvan kunnen oppikken.” Iedereen hing aan zijn lippen.

Floor is beheerder van een Buurt whats-appgroep. Van twee groepen eigenlijk: “Eén whats-appgroep is voor de echte meldingen zoals ‘er loopt een kleutertje zonder ouders’ of ‘weten jullie wie die mensen zijn die overal naar binnen kijken?’ De andere app groep –met dezelfde buren- is voor sociale zaken zoals ‘wie heeft het pakketje voor nr. 2 ontvangen’ of ‘het is weer tijd voor een nazomerborrel’. Iedereen kreeg van haar informatie mee om thuis na te lezen. Deze informatie kun je hier downloaden:

 Voor een stappenplan hoe een WhatsApp groep voor buurtpreventie in uw buurt op te zetten zie deze link.
Voor een voorbeeldbrief om aan uw buurtgenoten te sturen voor het opzetten van een Whatsapp buurtpreventiegroep zie deze link.

Heb je deze avond gemist en zou je ook een keer voorlichting hierover willen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.