Wonder boven wonderland – een prachtig toneelstuk!

Vaak is op deze plek geschreven over ‘Connecting by Acting’, een theaterproject voor kinderen uit de wijk, geleid door Lydia Looije en begeleid door vrijwilligers met hart voor kinderen.

Het eindresultaat was boven alle verwachtingen! Lydia schreef een verhaal waarin elk kind de rol kreeg die hem of haar paste. Een verhaal dat een sprookje moest zijn, want dat was wat de kinderen wilden, maar wat heel knap verschillende sprookjes in elkaar weefde: Alice in wonderland, Sneeuwwitje, Repelsteeltje en andere sprookjes waren te herkennen in dit prachtige verhaal waarin het slechte overwonnen werd door lieve heksen, prinsessen die hun kapsones opzij schoven en vooral: liefdevolle samenwerking.

De boodschap: als je samenwerkt krijg je het voor elkaar, is ook wat de kinderen daadwerkelijk hebben leren doen. Samen aan een toneelstuk werken, een groep worden, zich bij elkaar betrokken voelen en elkaar helpen.

Lydia was soms de verteller, soms waren de kinderen dat als koor maar meestal vertelde het verhaal zichzelf door de acterende kinderen. Een konijn huppelde rond, twee heksjes haalden kattenkwaad uit, een boek raakte kwijt en een vergiftigde appel maakte het spannend. Zelfs voor het decor werd samengewerkt.

Wij gunnen meer kinderen deze ervaring en zijn al op zoek naar mogelijkheden om het project voort te zetten. Hoe, weten we nog niet. Wat we wel weten is dat we dat als groep willen doen. We hebben al drie vrijwilligers maar meer mensen zijn altijd welkom want wij hebben geleerd: van acteerlessen tot decorbouw, van geluidstechniek tot script schrijven, van productie tot regisseren ER KOMT HEEL VEEL KIJKEN BIJ EEN TONEELVOORSTELLING!

Hieronder kun je de beelden in je opnemen van het proces.

voorstelling-10
voorstelling-9
Voorstelling-8
voorstelling-7
voorstelling-6
voorstelling-5
voorstelling-4
voorstelling-3
voorstelling-2
voorstelling-1