Klimaattuin Van Weerden Poelmanlaan

Onze zomers worden steeds warmer en de regenbuien extremer, omdat het klimaat verandert. Dat heeft ook invloed op uw tuin en leefomgeving. De gemeente heeft nu een voorbeeldtuin aangelegd, die bestand is tegen hevige regenval en langdurige hitte. In deze klimaattuin kunt u zien hoe u uw tuin kunt voorbereiden op het veranderende klimaat. Dit zorgt voor meer comfort in uw tuin en een prettigere leefomgeving.

De klimaattuin van Amstelveen
De klimaattuin is aan De Van Weerden Poelmanlaan 4, bij Ateliers2005, ingericht. Deze tuin is dé locatie in Amstelveen waar u informatie vindt over een tuin die klaar is voor de toekomst. Met zowel voorbeelden van onderhoudsvriendelijke en onderhoud intensievere tuintips.
De klimaattuin heeft zo min mogelijk verharding, water wordt opgevangen en gericht afgevoerd, er zijn schaduwplekjes en veel groen en er is bij de aanleg rekening gehouden met duurzaam (her)gebruik van materiaal en ecologisch onderhoud.

Opening 4 april
De klimaattuin aan de Van Weerden Poelmanlaan wordt op 4 april geopend.
We starten met een welkom en toelichting van de wethouder duurzaamheid Floor Gordon over het belang van een klimaatbestendige omgeving en de rol van de klimaattuin. Vervolgens is er een rondleiding door de tuin waarbij aandacht is voor de beplanting, de verhalenbank en het ontwerp.