Ruilbeurs Stadshartkerk

Ruilbeurs Stadshartkerk

Na weken van voorbereiding was het vrijdag 17 maart weer zover; de ruilbeurs. Dit is iets waar we als team al weken naar uitkijken. De gezelligheid samen, het neerzetten van een goede ruilbeurs en het gevoel dat je iets hebt kunnen betekenen voor anderen en voor een betere wereld. De slogan op ons spandoek is dan ook: ‘good for you, the planet and your wallet’. De naam ‘ruilbeurs’ roept misschien vragen op. ‘Moet ik ergens gaan staan en mijn meegebrachte spullen ruilen voor iets anders?’ of ‘hoe werkt het?’ Zie het als een kringloopwinkel die voor een avond opgezet wordt. Er zijn allerlei hoekjes waar je dameskleding, herenkleding, kinderkleding, schoenen, speelgoed, huisraad, boeken, cd’s, dvd’s, games en sieraden kunt vinden. Zolang alles maar netjes en heel wordt ingebracht met een max. van 2 gevulde dozen p.p. Het is echter geen verplichtng om eigen meegebrachte spullen mee te nemen. Je kunt met lege handen aankomen en meenemen wat je wilt. Alles is gratis en iedereen is heel erg welkom.

De afgelopen editie in maart was een groots succes. Het was een enorme drukte op de afgehuurde locatie van de Kastanjeflat. Wat een gezelligheid en dankbare mensen. Ook stonden er tafels met wat lekkers om even te kunnen zitten, eten en kletsen. We hebben hard gewerkt aan een goede PR. We waren dan ook enorm blij om zoveel mensen te mogen begroeten.
Voor meer informatie en nieuwe ruilbeursdata zijn wij te volgen via deze social media pagina’s: instagram.com/netwerkgroepdoen of facebook.com/doenamstelveen. Je kunt ook een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om ingeschreven te worden voor onze nieuwsbrief.


De ruilbeurs is een initiatief van DOEN!. Dit is een netwerkgroep van de Stadshartkerk Amstelveen. De ruilbeurs vindt vaak 2x per jaar plaats; in het voorjaar en het najaar.

De maarteditie is mede tot stand gekomen door een financiële bijdrage van het Platform Keizer Karelpark.