We gaan weer toneelspelen!

“Mogen we nog een keer aan de rekken hangen?” was een van de meest gehoorde vragen bij het Schouwburgbezoek ‘achter de schermen’ afgelopen 17 november. Technicus Frans liet zien hoe alles (licht, geluid, schermen) op het podium werkt.
Dit bezoek was een opstapje en eerste kennismaking met de kindertoneelgroep, een initiatief van Celine Talens van Schouwburg Amstelveen. En nu weten we het zeker: met dit team kunnen en willen we aan de slag! We gaan weer werken aan een toneelstuk! Ineke Liberg, Muriël Amsterdam en Jolanda de Bock, vrijwilligers voor de kindertoneelgroep, gaan ons daarbij helpen!

Het begon allemaal in een gesprek met Sahra Awad en Nora Fakirni, waarin de wens van vluchtelingenkinderen geuit werd, om meer contact te hebben met andere kinderen en leuke dingen te doen.
“Door drama leer je jezelf en de ander beter kennen” had Soha ooit gezegd, een zin die me bij is gebleven. Met haar waren veel mensen het erover eens dat dramalessen en samenwerken aan een toneelstuk heel verbindend is.
Onder deze mensen ook Marion Gulpers, Luc Upson de cultuurcoach, collega’s van Participe Amstelland (met name Floor Kuiper en stagiair Marijn Keizer) en zo vonden we Lydia Looije bereid om dramalessen te geven aan een prachtig stel kinderen. Hans Zwaan en Mieke Regelink maakten de eerste bijeenkomst tot een feest door respectievelijk de foto’s te maken en de verkleedspullen te verzorgen voor een fotoshoot.
Financiële ondersteuning kwam van AmstelIdee, de gemeente Amstelveen en Platform Keizer Karelpark.
De rest is geschiedenis?
Nee! Want we gaan door. Celine Talens van Schouwburg Amstelveen nodigde de kids uit voor een kijkje achter de coulissen en we hebben vrijwilligers gevonden om dit prachtige project voort te zetten. 7 November beginnen we weer aan een nieuw hoofdstuk.

Toneellessen kinderen 9-12 jaar
Iedere dinsdag 16.00-17.30 uur
Locatie: MOC, Lindenlaan 75
Start: dinsdag 7 november
Kosten: geen
Opgeven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

schouwburgbezoek-9
schouwburgbezoek-4blurred
schouwburgbezoek-6blurred