Interview met wijkbewoner Bernadette Bakker

Iedere maand trekt Hans Zwaan met zijn camera er op uit om een wijkbewoner te fotograferen bij zijn/haar lievelingsplek. Deze keer is het de beurt aan de sportieve Bernadette Bakker.
Bernadette is een geboren Amstelveense. Ze heeft in verschillende wijken van Amstelveen gewoond. Bernadette woont nu al bijna weer 10 jaar in een 3 kamer appartement op Lindenpark.

Buren: Bernadette is heel blij met haar woning. Ze heeft een goed contact met de buren. De buren zijn gezellig en behulpzaam. Het is ook een prettige buurt om te wonen.” Ik heb van alles in de buurt, de tandarts, de huisarts en winkels. Ook ga ik naar het MOC voor een cursus tekenen en schilderen”.

Bezige bij: Bernadette heeft een actief leven. Ze doet vrijwilligers werk bij de Luwte en het Poppentheater. Thuis schildert en tekent ze. Maakt ook zelf kaarten. Een keer per maand gaat ze naar activiteiten van de Zonnebloem afdeling jong Amsterdam. Bernadette zwemt één per week in de Meerkamp. Alsof dat nog niet genoeg is, doet ze ook aan framerunnen.

Framerunnen: Bernadette haar favoriete plek is bij de atletiek vereniging de Startbaan. Hier traint ze iedere donderdagavond met haar framerunner. Ze is de gemeente dankbaar, dat ze haar de framerunner in bruikleen hebben gegeven. Ze loopt ook wedstrijden. Op de foto ( nr 3) doet Bernadette mee aan de clubkampioenschappen.
Bernadette zegt over het framerunnen:”Het is goed voor mijn lichaam en het geeft rust in mijn hoofd. Daarnaast is het ook gezellig met de andere framerunners”.

Bankjes: Bernadette zou graag wat meer bankjes in de buurt willen hebben. Wandelen in de buurt wil ze graag doen, maar ze redt het nu niet. De huidige bankjes staan te ver uit elkaar. Meer bankjes maakt de buurt toegankelijker voor mensen, met fysieke problemen.

hans Zwaan Bernadettte Bakker 002