Wijkbewoner in beeld: Richard Schulte

Iedere maand trekt Hans Zwaan met zijn camera er op uit om een wijkbewoner te fotograferen bij zijn/haar lievelingsplek. Deze keer is het de beurt aan de vriendelijke Richard Schulte (60)

Richard Schulte woont al vanaf zijn 22e jaar in Amstelveen. Hij heeft eerst op Uilenstede gewoond. Hij woonde daar met veel plezier: “Maar iedereen werd elk jaar jonger (studenten) en ik werd ouder. De coronaperiode was voor mij een eenzame periode daar.”
Gelukkig kreeg Richard zo’n 2 ½ jaar geleden het aanbod voor een senioren woning in het Thuishuis op Lindenpark. In het begin vond Richard de sociale controle lastig, hij was gewend op zichzelf te zijn. Nu vindt Richard het zeer prettig dat er interactie is met medebewoners (ze kunnen een keuken en een huiskamer delen.)

Diversiteit: Het is leuk wonen in deze buurt. Richard vindt de diversiteit in de wijk heel fijn, zoveel verschillende culturen en leeftijden.

Eenzaamheid: Richard vindt het belangrijk om te verbinden en connecties te maken. Richard weet wat eenzaamheid is. Hij wil graag anderen informeren, hoe je eenzaamheid kan voorkomen en hoe je met eenzaamheid kan omgaan. Als vrijwilliger bij team ED werkt hij mee aan verschillende activiteiten om mensen te verbinden.

Strijken: Richard houdt van kleding. Hij heeft een kledingkast waar je u tegen zegt. “Probleem is, dat ik niet goed kan strijken. Voor mij is de Ziezo rijg- en strijkwinkel een bijzondere plek in de wijk.” Richard laat daar zijn broeken en overhemden strijken. De eigenaresse is een heel aardige vrouw. Zij levert altijd goed werk af tegen een redelijke prijs. En ze is altijd bereid tot een praatje met Richard.

Horeca: Wat voor Richard de wijk nog beter zou maken, is meer betaalbare horeca in de wijk. Plekken waar mensen elkaar laagdrempelig kunnen ontmoeten.

wijkbewoner in beeld Richard Schulte 002