Cursus creatief leven

Met trots kondigen we de nieuwe cursus Creatief Leven aan. Voor iedereen vanaf 18 jaar die te maken heeft met eenzaamheid en hieraan iets wil doen.

De cursus start op 10 oktober 2023 en vindt plaats in het MOC. ‘Je verbindt je aan acht bijeenkomsten.

“Van de volwassen bevolking voelt bijna de helft zich eenzaam” – bron VKZ

creatief leven

Het is een pro actieve cursus. Gedurende acht bijeenkomsten van 2,5 uur ga je als cursist stap voor stap op zoek naar wat jou geluk en verbinding brengt, op een manier die bij jou past.
Er wordt onder andere gewerkt aan het bouwen van een positief zelfbeeld, het vergroten van zelfvertrouwen en het maken van een concreet plan voor de toekomst.

De cursus is ontwikkeld door Jeannette Rijks. Wil je er meer over weten: https://eenzaamheid.info/cursus-creatief-leven/

Wil je je al inschrijven (er zijn maar 12 plaatsen, dus…) doe dat snel via de link op deze site. Lukt dat niet, stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Cursus Creatief Leven – Hand in Hand Tegen Eenzaamheid

Cursusdata

  • Dinsdag 10 oktober 2023
  • Dinsdag 17 oktober 2023
  • Dinsdag 24 oktober 2023
  • Dinsdag 31 oktober 2023
  • Dinsdag 7 november 2023
  • Dinsdag 14 november 2023
  • Dinsdag 21 november 2023
  • Dinsdag 28 november 2023

Tijd - van 10.00 uur tot 12.30 uur inclusief lunch

Locatie -  MOC gebouw  Lindenlaan 75  Amstelveen

Kosten – € 20 eenmalig (eigen bijdrage voor koffie/thee) – deelname cursus is gratis

Maximaal aantal deelnemers – 12

Heb je voor nu al vragen of wil je meer weten?
Neem contact op met: Caron 06 – 23 53 73 89/ Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Informatie uitgebreid

Iedereen voelt zich wel eens eenzaam. Of je nu jong, oud, arm of rijk bent. Eenzaamheid kan een probleem worden als het langer duurt. Dan kun je het vaak niet meer zelf oplossen. Daarom organiseert Participe, als partner van Better Together Amstelveen, een cursus Creatief Leven. Het is geen knutselcursus of een club om andere mensen te leren kennen (hoewel dat vaak wel een fijne bijkomstigheid is). De cursus Creatief Leven leert je hoe je (weer) andere mensen leert kennen die bij jou passen, en waar je die kunt vinden.

Tijdens een periode van acht weken gaan we stap voor stap op zoek naar wat jou geluk en verbinding brengt, op een manier die bij jou past.
We helpen je bij het maken van een plan dat precies past bij jouw leven op dit moment. Na deze cursus hoef je minder bang te zijn voor eenzaamheid.

De landelijk erkende cursus Creatief Leven is ontwikkeld door Jeannette Rijks, pionier en expert in de aanpak van eenzaamheid.