Terugblik atelierroute 2023 in het zonnige weekend

JULI 2023 - het weekend van Atelierroute 2023 in Amstelveen is weer voorbij! De zon scheen, de temperatuur steeg tot 30 graden en ik ging de straten op om in onze buurt de kunst van lokale kunstenaars te bewonderen en te kijken wat voor nieuws kan ik vangen.

Op zaterdagochtend begon mijn dag met een aangenaam gesprek met de kunstfotografe en kunstenares Stephanie Rhode https://www.stephanierhode.nl/, die werkt aan het Home Art project. Samen bezochten we de Ateliers 2005, waar wij de kunstenaars van dit atelier ontmoetten. Zelf had ik een leuk gesprek met de 90-jarige tekenaar en kunstenaar Ingeborg Onderwald. Haar werken waren daar ook te bewonderen.

Op de tweede dag bezocht ik het SAKB, waar ik hartelijk werd ontvangen. Hier kon ik een paar ateliers met verschillende soorten technieken en kunst bekijken.

Mijn laatste reis was richting gemeente Amstelveen waar ook een paar kunstenaars zaten. Tot mijn verbazing waren er overal weinig bezoekers, het roept de vraag in mij op of er wel voldoende aandacht wordt gegeven aan dit event. Jammer, want zo’n dag waarop alle deuren opengaan en er contact kan worden gemaakt met ‘het publiek’is wel belangrijk en een grote steun voor lokale kunstenaars,

In deze dagen had ik ook de gelegenheid om een ​​paar van mijn schilderijen te exposeren in de hal van het MOC, waar verschillende cursisten en bezoekers gedurende de dag langskwamen.

De sfeer in de hal werd nog gezelliger door een groep heren die samen aan de tafel lekker zaten te genieten van gesprekken en kopje koffie. En ze staken de handen uit de mouwen om mij te helpen afbouwen!

Ik heb wat vragen aan mijn wijkgenoten:

Hoe heb jij de Atelierroute ervaren? Is er iets wat jullie als bewoners in onze wijk graag willen zien? Heb je tips of ideeën?

Neem gerust contact op!

Met vriendelijke groet,

Romana

Cultuur reporter.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

https://www.roartstudio.net/