Wekelijks dansen voor elke mobiliteit

Ik ben Edwin Barentsen en 10 jaar bewoner geweest van Keizer Karel Park. Nu woon ik in Bovenkerk, maar ben actief in de wijken Keizer, Boven West. In het Keizer Park help ik bijvoorbeeld wekelijks mee met het financiële café. Sinds 2014 heb ik de diagnose Parkinson. Dat heeft grote invloed op je dagelijks leven. Het is een niet aangeboren hersenaandoening net als MS, CVA en nog enkele andere aandoeningen. 

Wat heel belangrijk is bij deze aandoening is dat je elke week, liefst zelfs meerdere keren, actief beweegt. Dat gaat met muziek, ritme en dans zoveel makkelijker. Daarom organiseren we wekelijks dansen voor elke mobiliteit als gevolg van o.a. Parkinson, MS, ADCA, CVA of reuma.

Deze activiteit is speciaal voor mensen die een uitdaging in beweging ervaren als gevolg van o.a. Parkinson, MS, ADCA, CVA of reuma. Daarbij maakt het niet uit of je kunt lopen, staan, soms last hebt van bevriezingsverschijnselen of een rollator of rolstoel nodig hebt. Desgewenst kunt je alle oefeningen op een stoel meedoen. We beginnen het dansen sowieso allemaal zittend.

Het belangrijkste is het samen dansen. Dansen is namelijk zoveel meer dan alleen bewegen. Door verbeelding en het ritme van de muziek wordt bewegen zoveel fijner (en makkelijker) om te doen. Bovendien geeft dansen met een hele groep of met een partner een gevoel van samenhorigheid en extra energie.  Iedereen kan naar eigen kunnen meedoen. Niemand is perfect, maar iedereen is wel uniek.

We gaan lekker ‘los’ op muziek, ritmisch en vrij dansen met naar verwachting veel plezier. Het zijn de ingrediënten om het plezier van bewegen te ervaren en wat dit met jou kan doen, en voor je conditie, coördinatie, evenwicht, souplesse, kracht, houding en balans. Door het dansen wordt je op een andere manier geprikkeld, komt er extra energie los en vergeet je even de dagelijkse uitdagingen waar je mee te dealen hebt. Iedereen kan meedoen, ongeacht leeftijd en mobiliteit. Ervaring is niet nodig, maar mag wel.

Trial op 11 februari 2023 was groot succes

Onder begeleiding van Andrew Greenwood en Dido Mirck hebben ruim 120 mensen met elkaar gedanst. Voor een sfeerimpressie zie de video op de website, die het regionale NOS Journaal op NPO1 heeft gehaald. Mede dankzij jullie inzet is het een prachtig evenement geweest.

Trots op onze sponsoren

AmstelIdee, Discotheek Charlie, STIVAK en HelderAdvies en Gemeente Amstelveen

Met medewerking van

Huisartsenpraktijk Bovenkerk Westwijk (Arjen Göbel), wijksamenwerkingsverband Keizer Boven West, neurologen en Parkinsonverpleegkundigen van Ziekenhuis Amstelland, Anita de Reus van Mensendieck Uithoorn, Amstelland Fysiotherapie, Motion Fysiotherapie, Westwijk Fysio, fysiotherapeuten Dekker, Fysiotherapie Praktijk Zonnestein, revalidatie READE, Amstelveen Sport, Mantelzorg & Meer, Danceconnects, Danspark, Participe Amstelland, de Parkinson(isme) vereniging en Parkinson Café Amsterdam, Zonnehuisgroep Amstelland en Amstelring.