Cultuurreporter Romana

In samenwerking met het SAKB Kunstlokaal zoeken we naar cultuurreporters voor de wijk. We vonden Romana Vaclavikova en het was meteen raak! Zij gaat invulling geven aan een maandelijkse cultuurrubriek, met een verhaal, foto’s of video’s die aansluiten bij culturele activiteiten in onze wijk. “Ik hoefde hier niet lang over na te denken, kunst is mijn passie! “, aldus Romana, “hopelijk inspireer ik hiermee ook anderen tot ontmoetingen en gesprekken over dit onderwerp.”

Wil je haar beter leren kennen? Dit is Romana!

Mijn naam is Romana Vaclavikova en ik kom uit een klein stadje in West-Tsjechië. Sinds 2004 woon ik in Nederland. Ik ben 51 jaar, heb twee zonen en ik woon met mijn partner in de buurt van Sportlaan. Ik heb veel interesses: muziek, geschiedenis, natuur, het maken van video’s, foto’s en verzamelhobby (bankbiljetten). Mijn grootste hobby is schilderen (abstract, realistisch). Als kind keek ik met verwondering naar de schoonheid van de natuur om mij heen. Ik bewonderde de textuur van stenen, bomen, hout of droge aarde en dat is een bron van inspiratie bij mijn kunst. Ik probeer dit zo veel mogelijk toe te passen in mijn schilderijen. Dit doe ik door deze materialen toe te voegen aan mijn projecten. De textuur van deze materialen, bijvoorbeeld hout of plastic (wegwerp materialen) geven een extra dimensie.

In mijn vrije tijd ben ik dan ook vaak te vinden in mijn atelier. In het Art Centre Aalsmeer werk ik aan mijn schilderijen.

Ik houd van het verbinden van mensen en vind het heel belangrijk dat wij elkaar blijven ontmoeten, elkaar leren kennen en met elkaar in gesprek gaan. En een gezamenlijk onderwerp, zoals cultuur, zou hier aan kunnen bijdragen. Dit is voor mij een nieuwe uitdaging en past bij mijn achtergrond en belangstelling. Ik hoop dat ik door het bekendmaken van culturele activiteiten in de wijk dit bijdraagt aan ontmoetingen en gesprekken zodat verbindingen in onze buurt sterker worden.

Contact :   https://www.roartstudio.net/

Instagram: @art_romana_vac

Facebook: Romana Vac

20230505132936
tafel-Silvia-5-mei
Silvia--Maaike
gisela--Pedro-5-mei
Fatima-leerling-Marjolijn
Eden-Araya-en-Leila-Erzu-5-mei
Dawed-en-Zeki-5-mei
begeleider-Coen-5-mei
20230505132947
202305051246390